Kiadványaink

Napjaink rohanó világában, a jelenlegi törvénykezési tempó mellett elkerülhetetlen, hogy a változásokról naprakészen értesítsük ügyfeleinket. Ennek érdekében hetente többször jelentetünk meg cikkeket hazai és közép-kelet-európai régiós törvényi rendelkezésekről és a mindig aktuális témákról. A cikkeket WTS Klient News címen heti hírlevélben juttatjuk el olvasóinkhoz, hazai vonatkozású anyagainkat pedig WTS Klient Newsletter címen havonta egyszer pdf-formátumban is megjelentetjük.

Negyedévente megjelenő szakmai kiadványunk, az Adóhíd immár 15 éves múltra tekint vissza. A kiadvány címe utalni kíván arra a szerepre, amit ez a szakmai hírlevél betölteni hivatott: a magyarországi adózási rendszer és az Európai Unió országainak egységesedő adórendszere közötti szakadék áthidalása, segítségnyújtás az Európai Unió cégei és azok magyarországi befektetései számára adózási jellegű kérdéseik megválaszolásában. A 2017-es évben megjelent Adóhíd kiadványainkban egy adott negyedévben mindig egy-egy témát jártunk körbe stratégiai, adózási, jogi és pénzügy-számviteli ismérvek mentén. Ezzel is tudatosítani szerettük volna olvasóinkban, hogy a WTS Klient egy-egy szakmai témáról teljes körű információval látja el őket. A kor kihívásainak megfelelve, az Adóhídban megjelenő cikkeinkhez rövid videót is készítettünk. A WTS Klient percek névre keresztelt kisfilmek segítenek a cikkek megértésében, illetve akkor is hasznosak, ha valaki csak 1 percet tud szánni a téma megismerésére.

A WTS Klient szakértői minden hét csütörtök este beszámolnak az InfoRádió Vállalatok és Piacok című műsorában a legaktuálisabb jogszabályi változásokról, illetve a folyamatosan napirenden levő adózási és számviteli kérdésekről. Weboldalunkon, az InfoRádió – WTS Klient hanganyagok rovatban újrahallgathatja ezeket a beszélgetéseket.

A WTS Global magyarországi tagjaként fontos feladatunknak tartjuk azt is, hogy a magyar üzleti élet legfontosabb feltételeiről és a befektetési lehetőségekről információkkal lássuk el a külföldi érdeklődőket. Angol nyelven évente megjelenő kiadványunk, a Tax and Investment Facts az ország iránt érdeklődő külföldi befektetőknek nyújt átfogó képet az ország alapvető gazdasági jellemzőiről, valamint bemutatja a legfontosabb számviteli és adóügyi előírásokat. A Tax Fact Booklet 2016-ban váltotta a korábban Doing Business in Hungary címen megjelenő éves összefoglalónkat. A megújulás részeként Magyarország adóügyi és befektetési feltételei könnyen összevethetővé váltak más országok lehetőségeivel, a kiadvány ugyanis a WTS Global más partnerországaiban – többek között a közép-kelet-európai régió többi országában – azonos mintára készült el.

Newsflash néven kiadott gyorshíreinkben az aktuális számviteli és adózási kérdésekről, friss jogszabály-változásokról mindig naprakészen tájékoztatjuk partnereinket és az érdeklődőket.

Expat News című korábbi kiadványunk a Magyarországon lévő expatok tájékoztatását tűzte ki célul praktikus leírások segítségével a személyi jövedelemadón kívüli egyéb adó vonatkozású hatósági ügyekben.