Kiadványaink

Napjaink rohanó világában, a jelenlegi törvénykezési tempó mellett elkerülhetetlen, hogy a változásokról naprakészen értesítsük ügyfeleinket. Ennek érdekében heti rendszerességgel adjuk ki WTS Klient Newsletter címmel állásfoglalásainkat a legaktuálisabb törvényi rendelkezésekről és a mindig aktuális témákról.

Negyedévente megjelenő szakmai kiadványunk, az Adóhíd immár 15 éves múltra tekint vissza. A kiadvány címe utalni kíván arra a szerepre, amit ez a szakmai hírlevél betölteni hivatott: a magyarországi adózási rendszer és az Európai Unió országainak egységesedő adórendszere közötti szakadék áthidalása, segítségnyújtás az Európai Unió cégei és azok magyarországi befektetései számára adózási jellegű kérdéseik megválaszolásában. A 2017-es évtől Adóhíd kiadványunk is megújult. Az „új” Adóhídban egy adott negyedévben mindig egy-egy témát járunk körbe stratégiai, adózási, jogi és pénzügy-számviteli ismérvek mentén. Ezzel is tudatosítani szeretnénk olvasóinkban, hogy a WTS Klient egy-egy szakmai témáról teljes körű információval látja el őket.

A kor kihívásainak megfelelve, az Adóhídban megjelenő cikkeinkhez rövid videót és hanganyagot is készítünk. A WTS Klient percek névre keresztelt kisfilmek segítenek a cikkek megértésében, illetve akkor is hasznosak, ha valaki csak 1 percet tud szánni a téma megismerésére. A körülbelül 5 perces hanganyagokat az InfoRádió Vállalatok és Piacok című műsorában csütörtök esténként, illetve weboldalunkon, a Sajtómegjelenések rovatban hallgathatják meg az érdeklődők.

A WTS Global magyarországi tagjaként fontos feladatunknak tartjuk azt is, hogy a magyar üzleti élet legfontosabb feltételeiről és a befektetési lehetőségekről információkkal lássuk el a külföldi érdeklődőket. Angol nyelven évente megjelenő kiadványunk, a Tax and Investment Facts az ország iránt érdeklődő külföldi befektetőknek nyújt átfogó képet az ország alapvető gazdasági jellemzőiről, valamint bemutatja a legfontosabb számviteli és adóügyi előírásokat. A Tax Fact Booklet 2016-ban váltotta a korábban Doing Business in Hungary címen megjelenő éves összefoglalónkat. A megújulás részeként Magyarország adóügyi és befektetési feltételei könnyen összevethetővé váltak más országok lehetőségeivel, a kiadvány ugyanis a WTS Global más partnerországaiban – többek között a közép-kelet-európai régió 9 másik országában – azonos mintára készült el.

Newsflash néven kiadott gyorshíreinkben az aktuális számviteli és adózási kérdésekről, friss jogszabály-változásokról mindig naprakészen tájékoztatjuk partnereinket és az érdeklődőket.

Expat News című kiadványunk a Magyarországon lévő expatok tájékoztatása praktikus leírások segítségével a személyi jövedelemadón kívüli egyéb adó vonatkozású hatósági ügyekben.