2019. június 20.

Hogyan állapítható meg a társadalombiztosítás-fizetési kötelezettség kiküldetés esetén? – HANGANYAG

Továbbra is nagyon nagy számban fordul elő, hogy egy munkavállaló a nemzetközi cégcsoporton belül adott ideig egy másik országban dolgozik. Ilyen konstrukció a kiküldetés is. A társadalombiztosítás-fizetési kötelezettség vonatkozásában ilyen esetben, vagyis kiküldetés során is maradhat a munkavállaló a kiküldő államban biztosított, de ennek komoly feltételei vannak, amelyeket egy hatósági igazolással, az ún. A1-es igazolással kell alátámasztani. „Akkor is javasolt a kiküldő munkáltatónak A1-es igazolást kérni, amikor a munkavállaló csak egy néhány napos konferenciára utazik külföldre, hiszen a koordinációs rendelet szabályai alapján ekkor is egy kiküldetés történik. Ennek hiányában akár külföldi társadalombiztosítás-fizetési kötelezettség is felmerülhet” – figyelmeztet Kovács Béla, a WTS Klient senior managere, aki június 20-án csütörtökön a külföldi kiküldetések kapcsán felmerülő társadalombiztosítás-fizetési kötelezettség témáját veszi górcső alá az InfoRádióban.

Hallgassa meg a beszélgetést!

Az expatok adózása és az őket terhelő társadalombiztosítás-fizetési kötelezettség területén a WTS Klient csapata speciális szaktudással rendelkezik. Biztos lehet benne, hogy adótanácsadó és jogász kollégáinkkal egyeztetve szakértőink bármilyen, a kiküldetés kapcsán felmerülő társadalombiztosítási kérdésre és problémára megtalálják a választ és a megoldást! Keressen minket bátran!

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.