Cafeteria tanácsadás

A cafeteria juttatás egy kedvező adózású kompenzáció a munkavállalók részére. Célja, hogy növelje a munkavállalók motivációját és ösztönözzön az egyéni választási lehetőséggel. A cafeteria juttatás a munkabérhez képest alacsonyabb adóvonzattal rendelkezik, költséghatékony juttatási módszer. A cafeteria elemeket három csoportra oszthatjuk:

  • teljesen adómentes juttatásokra,
  • kedvezményes adózású béren kívüli juttatásokra és
  • az egyes meghatározott juttatásokra.
Kevesebb költséggel több nettó juttatás – a cafeteria tanácsadás segít

A cafeteria rendszer kialakításakor a cég határozza meg a keretet, a választható lehetőségeket és a hozzá tartozó feltételrendszert. A rugalmasan kialakítható struktúra előnye, hogy a munkavállaló a saját élethelyzetének és szükségleteinek, motivációjának megfelelően tud választani. A rendszer bevezetése esetén kevesebb költséggel több nettó juttatás biztosítható a munkavállalók számára. A megfelelően kialakított cafeteria segítségével a cégek jelentős adó- és járulék-megtakarítást érhetnek el.

A jogi környezetnek való biztonságos megfelelés alapos felkészülést és tervezést igényel. A béren kívüli juttatások törvényi és jogszabályi rendszerének helyes összeállításához és a gyakorlatban való alkalmazásához is segítséget tudunk nyújtani.

A cafeteria rendszer alkalmazása a mindenkori pénzügyi helyzethez igazítható, a felhasználás folyamatosan mérhető és nyomon követhető. Az átlátható cafeteria rendszerben a dolgozók ismerik az elemek értékét és a rendelkezésre álló keretösszeget, így könnyen állítják össze az igényeiknek megfelelő csomagot.

A cafeteria rendszer bevezetése során első lépésként a szabályzat elkészítésében, összeállításában adunk gyakorlati tapasztalaton alapuló tanácsokat és támogatást.

Cafeteria tanácsadás szakértőink az adminisztratív feladatok, mint a nyilatkozatok feldolgozása, utalás, illetve az utalványok kiosztásának folyamatában is aktív segítséget és támogatást nyújtanak

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.