Digitális megoldások az adózásban

A digitális megoldások jelentősége egyre nő, hiszen az adórendszerek egyre bonyolultabbá válnak, a bevallási kötelezettségek pedig növekednek. Az új megoldások lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy adóterheikről gyorsan és egyszerűen tájékozódjanak, felismerjék az optimalizálás lehetséges területeit, illetve biztosak lehessenek abban, hogy eleget tesznek adóbevallási kötelezettségeiknek.

Ez különösen igaz az áfához és a jövedelemadóhoz kapcsolódó tranzakciókra, amelyeket gyakran tömegesen dolgoznak fel, így a legkisebb hibának is súlyos következményei lehetnek a vállalatra nézve.

A digitális megoldások az adózásban akkor lehetnek hatékonyak, ha illeszkednek a vállalkozás adottságaihoz. A WTS Klientnél fontosnak tartjuk a személyre szabott megoldás kialakítását.  A digitális lehetőségeket szakértőink az Önök speciális kihívásaihoz és üzleti folyamataihoz illesztve dolgozzák ki – beépülhetnek a meglévő informatikai infrastruktúrába. Az adótanácsadást és az informatikai megvalósítást egy projektként kezeljük, ezért tanácsadóink a WTS Klient szakterületein integrált továbbképzést kapnak.

Digitális megoldások az adózásban, szolgáltatásaink:
  • Hatáselemzéseket végzünk annak megállapítására, hogy az adózással kapcsolatban milyen mértékben szükséges módosítani az informatikai rendszereket.
  • Az informatikai rendszereken végrehajtjuk az adózáshoz kötődő szükséges módosításokat.
  • Bevezetjük az adatbázis-vezérelt adóérvényesítési és bevallási eszközöket az adókockázati tartalékolás és a bevallási kötelezettségek teljesítéséhez.
  • Azonosítjuk a transzferárak szempontjából lényeges üzleti tranzakciókat, teljes körű dokumentációt készítünk a magyar adóhatóság által is használt és ismert nemzetközi adatbázisok segítségével.
  • Áfa- és jövedelemadó-tanácsadást biztosítunk egyedi esetekben, a hozzátartozó folyamatoptimalizálással és tervezéssel együtt.
  • Végrehajtjuk a projekt operatív menedzselését és közvetítői szerepet vállalunk adóprojektekben.
  • Ügyfelünk vállalatára és munkavállalóira szabott, házon belüli képzést biztosítunk.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.