Jogi átvilágítás

Jogi átvilágítások elvégzésében jelentős tapasztalattal rendelkezünk. A jogi átvilágítás során jogi szempontból áttanulmányozzuk többek között:

  • a céltársaság szervezeti felépítését, cégjogi dokumentumait,
  • a céltársaság utolsó öt lezárt üzleti évére vonatkozó aktuális megállapodásokat és szerződéseket (pl. vevőkkel, beszállítókkal, finanszírozókkal, bérbeadókkal, bérlőkkel kötött megállapodások és szerződések, aktuális biztosítási szerződések, a munkaszerződések és egyéb a munkajog területén releváns megállapodások és alkalmazott gyakorlat),
  • az utolsó 3-5 év munkaügyi baleseteit, biztosítási eseményeit, folyamatban lévő jogvitáit,
  • a céltársaság tulajdonában álló ingatlan(ok)ra és azok megszerzésére vonatkozó előzményi szerződéseket,
  • a céltársaság aktuális engedélyeit,
  • a szellemi alkotások joga területén releváns megállapodásokat stb.

A jogi átvilágítás céljához igazodva és a megbízónkkal egyeztetve az adott céltársaságra alakított kérdéslistánk alapján kérjük be a céltársaságtól a megvizsgálandó dokumentumokat és nyilatkozatokat. A céltársaságra vonatkozó bírósági vagy hatósági nyilvántartásokba is betekintünk. A dokumentumok megvizsgálására a céltársaságnál vagy amennyiben erre lehetőség van, úgy irodánkban kerül sor.

A jogi átvilágítás alatt mindig egyeztetünk a megbízónkkal

A jogi átvilágítás során a céltársaság számviteli, adó szempontú átvilágítását végző kollégákkal együtt a céltársaság vezető tisztségviselőivel és/vagy vezető állású munkavállalóival is egy vagy több alkalommal személyes megbeszélést, interjút folytatunk a céltársaság tevékenységének jobb megismerése és a dokumentumok vizsgálata során felmerülő kérdéseink tisztázása érdekében.

Azonosítjuk a megbízónk számára lényeges kockázatokat és a megbízónk választásától függően vagy egy rövidebb, összefoglalóbb jellegű vagy pedig egy a valamennyi megismert dokumentum megvizsgálását és véleményezését, valamint a feltárt kockázatok bemutatását és értékelését tartalmazó részletes, magyar vagy német vagy angol nyelvű jelentést/riportot készítünk, amelyeket megbízónkkal is leegyeztetünk.

Amennyiben a jogi átvilágítás eredményeképpen megbízónk a tervezett tranzakció megvalósítása mellett dönt, úgy a szükséges átruházási szerződés és kapcsolódó egyéb szerződések elkészítésében, megtárgyalásában, az ún. Closing lebonyolításában és az azt követően szükséges cégjogi módosítások ügyvédi lebonyolításában is közreműködünk.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.