Munkajogi tanácsadás

A munkajog területén belül megbízóink részére a munkaviszony valamennyi létszakaszában jogi támogatást biztosítunk. Ennek keretében munkajogi tanácsadás révén segítjük a vezetők döntéshozatalát és a HR-osztály tevékenységét. Igény esetén munkajogi oktatást tartunk. Vállaljuk munkajogi (minta)iratok – így többek között munkaszerződések, menedzserszerződések, munkáltatói tájékoztatók, a munkaviszonyt közös megegyezés, felmondás vagy azonnali hatályú felmondás útján megszüntető dokumentumok, versenytilalmi megállapodások, tanulmányi szerződések – készítését vagy véleményezését.

A munkajogi tanácsadás mellett megbízóink részére munkáltatói szabályzatokat készítünk többek között a béren kívüli juttatásokra (cafetéria), a prémiumra, a cégautó, a céges mobiltelefon vagy a számítástechnikai eszközök használatára és ellenőrzésére vonatkozóan, illetve előkészítjük és támogatjuk azok bevezetését.

Munkajogi tanácsadás stratégiai döntésekhez 

Megbízóinknak jogi tanácsadást nyújtunk az egyes stratégiai döntéseikkel – így többek között üzletágak, bizonyos tevékenységek kiszervezésével vagy eladásával – összefüggő munkajogi jogkövetkezmények tervezésében, elkészítjük a szükséges munkajogi dokumentumokat és közreműködünk a végrehajtás során. Vállaljuk megbízóink részére a határon átnyúló kiküldetések munkajogi konstrukciójának kialakítását és a szükséges munkajogi dokumentumok elkészítését.

Munkajogi audit keretében a vonatkozó munkajogi dokumentumok megvizsgálása útján, a jogilag releváns körülmények értékelése mellett feltérképezzük és elemezzük azokat a kritikus szegmenseket, amelyek munkajogi szempontból kockázatot rejthetnek magukban. A munkajogi auditról összefoglaló jelentést készítünk, amelyben a feltárt munkajogi kockázatok minimalizálására/megszüntetésére megfelelő és hatékony eszközrendszert kínálunk megbízóink számára. Igény esetén az összefoglaló jelentést a magyar nyelven kívül német vagy angol nyelven is elkészítjük. Igény szerint együttműködünk megbízóinkkal a munkajogi követelményeknek való megfelelőség érdekében teendő szükséges lépések megvalósításában, amelynek keretében előkészítjük, illetve átdolgozzuk a szükséges minta-munkaszerződéseket, minta-tájékoztatókat és szabályzatokat.

Jogi tanácsadást nyújtunk a kollektív tárgyalások során és vállaljuk kollektív szerződések elkészítését. A munkaügyi ellenőrzések során, peres és peren kívüli eljárásokban támogatjuk, igény szerint képviseljük megbízóinkat.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.