Pénzügyi és számviteli átvilágítás

A cégvásárlási tranzakciók a lehetőségek mellett magukban hordozzák a kockázatokat is mind a potenciális vevő, mind az eladó számára. Minden információ és annak értő megítélése végső soron hatással van a vételárra.

A pénzügyi és számviteli átvilágítás segít a vevői és eladói oldal között fennálló információs aszimmetria kiegyenlítésében, hozzájárulva, hogy mindkét fél azonos ismeretekkel rendelkezzen a céltársaságról, így az ártárgyalásra valóban egyenrangú felek között kerülhessen sor.

A pénzügyi és számviteli átvilágítás a céltársaság működésének jobb megértésén túl a rejtett kockázatok és potenciálok feltárásával, feltérképezésével és megfelelő bemutatásával hozzájárul a döntések körültekintőbb meghozatalához és a döntési folyamat gyorsításához.

A pénzügyi és számviteli átvilágítás mellett természetesen szívesen támogatjuk ügyfeleinket a tranzakció teljes lebonyolítása során.

A pénzügyi és számviteli átvilágítás mellett a jogi és adózási átvilágítások is szolgáltatási portfóliónk részét képezik.

Vevő oldali átvilágítás (Buy Side DD)
  • A vevő oldali átvilágítás során a hangsúly a céltársaság mérlegének, eredménykimutatásának és cash-flow kimutatásának elemzésére helyeződik, mely során azonosításra kerülnek a céltársaság főbb értékteremtői és költségviselői.
  • A múltbeli adatok az egyszeri hatásoktól, valamint a valós összképet esetlegesen torziót értékelési módszerektől megtisztítva kerülnek bemutatásra.
  • A jövőre vonatkozó tervek hitelességének, észszerűségének és belső konzisztenciájának vizsgálata, a tervek kritikus elemzése.
Eladó oldali átvilágítás (Sell Side DD)
  • Eladó oldali átvilágítás komplett lebonyolításának részeként vállaljuk az adatszoba megoldás szállítását, az adatszoba kezelését, management interjúkon az eladó képviseletét, adózási és jogi szakértő bevonásával a szerződés kidolgozásában való aktív közreműködést.
  • Az eladó oldali átvilágítás során a társaság objektív és reális bemutatása mellett a kedvező tulajdonságainak kiemelése, a társaságban rejlő potenciál előtérbe helyezése kapja a főhangsúlyt.
  • Biztosítjuk, hogy az összeállításra kerülő anyag tartalmilag és formailag megfeleljen a potenciális befektető, illetve befektetők elvárásainak, a professzionálisan összeállított cégprezentáció pedig erősíti az eladó alkupozícióját.
  • Szolgáltatásaink igénybevétele esetén a céltársaság munkatársaira nem hárul jelentősen több feladat az átvilágítás miatt, így a céltársaság napi működésének ellátása az átvilágítás időszaka alatt is jelentős extra ráfordítás nélkül teljesíthető.
Egyéb átvilágítások a pénzügyi és számviteli átvilágítás mellett
  • Átvilágítási szolgáltatásaink keretén belül vállaljuk továbbá vállalatok meglévő pénzügyi folyamatainak felmérését, hatékonyságelemzését, a meglévő folyamatok optimalizálását, új folyamatok kialakítását.
  • Szolgáltatásainkkal felkészülhet egy vevői audit pénzügyi vetületének való megfelelésre.
  • A jól beazonosított kockázatok és hiányosságok segítenek a megfelelő stratégia kidolgozásában, amely további értéknövelő tényezőt jelent a vállalkozás számára, és nagyban hozzájárulhat a vállalkozás sikeres működéséhez.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.