Számlázó program adatexport funkciójának ellenőrzése

2018. július 1-jétől kötelező a számlázó programok használata esetében az online adatszolgáltatás.

Az online adatszolgáltatás sikerességének nagyon fontos előfeltétele, hogy a számlázó program adatexport funkciója működjön, és a vonatkozó jogszabályban felsorolt részletes adattartalmat foglalja magában. (Az adatexport funkcióval kapcsolatban ebben a cikkünkben írtunk.)

Tapasztalataink alapján a nem magyar fejlesztésű könyvelő szoftverek alkalmazása esetén az adatexport funkció a programozás során vagy nem megfelelő módon készült el, vagy az adatexport során a számlázó rendszerből kinyert adatok struktúrájával és tartalmával lehetnek problémák. Hibás adatszolgáltatás esetén a magyar adóhatóság a hibásan jelentett számlánként akár 500 ezer forintos (1,600 euró) mulasztási bírságot is megállapíthat.

Szakértő csapatunk szívesen áll rendelkezésre a számlázó program ellenőrzésében. A vizsgálat során – hasonlatosan az adóhatósági ellenőrzésekhez – az alábbi feladatokat végezzük el:

  • adatexport funkcióval kapcsolatos kötelező dokumentációk meglétének vizsgálata
  • sorszámfolytonosság vizsgálata
  • xml file-ok tesztelése egy adott hónapban
  • xml file tartalmának és véletlenszerűen kiválasztott kapcsolódó számlák adattartalmának vizsgálata

A munkánk végén felhívjuk a figyelmet a hiányosságokra, és javaslatokat teszünk a hibák kiküszöbölésére.

Amennyiben a fenti ellenőrzéssel kapcsolatosan további információra vagy árajánlatra lenne szükség, természetesen szívesen állunk rendelkezésükre.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.