Jogi átvilágítás

Jogi átvilágítások elvégzésében jelentős tapasztalattal rendelkezünk. A jogi átvilágítás során jogi szempontból áttanulmányozzuk többek között:

  • a céltársaság szervezeti felépítését, cégjogi dokumentumait,
  • a céltársaság utolsó öt lezárt üzleti évére vonatkozó aktuális megállapodásokat és szerződéseket (pl. vevőkkel, beszállítókkal, finanszírozókkal, bérbeadókkal, bérlőkkel kötött megállapodások és szerződések, aktuális biztosítási szerződések, a munkaszerződések és egyéb a munkajog területén releváns megállapodások és alkalmazott gyakorlat),
  • az utolsó 3-5 év munkaügyi baleseteit, biztosítási eseményeit, folyamatban lévő jogvitáit,
  • a céltársaság tulajdonában álló ingatlan(ok)ra és azok megszerzésére vonatkozó előzményi szerződéseket,
  • a céltársaság aktuális engedélyeit,
  • a szellemi alkotások joga területén releváns megállapodásokat stb.

A jogi átvilágítás céljához igazodva és a megbízónkkal egyeztetve az adott céltársaságra alakított kérdéslistánk alapján kérjük be a céltársaságtól a megvizsgálandó dokumentumokat és nyilatkozatokat. A céltársaságra vonatkozó bírósági vagy hatósági nyilvántartásokba is betekintünk. A dokumentumok megvizsgálására a céltársaságnál vagy amennyiben erre lehetőség van, úgy irodánkban kerül sor.

A jogi átvilágítás alatt mindig egyeztetünk a megbízónkkal

A jogi átvilágítás során a céltársaság számviteli, adó szempontú átvilágítását végző kollégákkal együtt a céltársaság vezető tisztségviselőivel és/vagy vezető állású munkavállalóival is egy vagy több alkalommal személyes megbeszélést, interjút folytatunk a céltársaság tevékenységének jobb megismerése és a dokumentumok vizsgálata során felmerülő kérdéseink tisztázása érdekében.

Azonosítjuk a megbízónk számára lényeges kockázatokat és a megbízónk választásától függően vagy egy rövidebb, összefoglalóbb jellegű vagy pedig egy a valamennyi megismert dokumentum megvizsgálását és véleményezését, valamint a feltárt kockázatok bemutatását és értékelését tartalmazó részletes, magyar vagy német vagy angol nyelvű jelentést/riportot készítünk, amelyeket megbízónkkal is leegyeztetünk.

Amennyiben a jogi átvilágítás eredményeképpen megbízónk a tervezett tranzakció megvalósítása mellett dönt, úgy a szükséges átruházási szerződés és kapcsolódó egyéb szerződések elkészítésében, megtárgyalásában, az ún. Closing lebonyolításában és az azt követően szükséges cégjogi módosítások ügyvédi lebonyolításában is közreműködünk.

Kérdés esetén állunk szíves rendelkezésére:

Szopkóné dr. Horváth Ildikó
Partner
Tel: +3618873733
ildiko.horvath@wtsklient.hu