Teljes körű könyvelés

A teljes körű könyvelés alapszolgáltatásának keretén belül lekönyveljük a rendelkezésünkre bocsátott bizonylatokat. A teljes körű könyvelés részeként elvégezzük a tárgyi eszközök könyvelését is, amely során figyelembe vesszük a cégcsoport előírásait. A rendelkezésünkre bocsátott adatok és információk alapján elkészítjük a társaság adóbevallásait, illetve éves beszámolóját. Az alapszolgáltatáson túl arra törekszünk, hogy ügyfeleinknek plusz szolgáltatásokat nyújtsunk.

A teljes körű könyvelés keretében nyújtott speciális szolgáltatásaink:
  • Igény szerint kiállítjuk a megbízó – mindenkori szerződéseinek megfelelő – kimenő számláit saját programunkban, és gondoskodunk azok továbbításáról. Erre vonatkozó megállapodás esetén, előre egyeztetett módszer szerint adatokat biztosítunk fizetési felszólítások elkészítéséhez, illetve ezeket igény szerint mi is elkészítjük. A költséghelyre való könyvelést programunk támogatja, ennek segítségével többszintű elemzés lehetséges. Szükség esetén támogatást nyújtunk a társaság utalásainak elvégzéséhez, jelenleg is több bankkal állunk kapcsolatban. Elkészítjük a társaság nem könyvelésen alapuló adóbevallásait a rendelkezésre bocsátott adatok alapján (pl. jövedéki adó, környezetvédelmi termékdíj).
  • Könyvelési és adminisztrációs folyamatok optimalizálásának támogatása során az ügyfelekkel közreműködve felmérjük az aktuális folyamatokat, és a hatékonyság növelése érdekében javaslatokat fogalmazunk meg, melyben a tapasztalatainkra és a rugalmas megoldásokat kínáló könyvelési programunkra támaszkodunk. Lehetőség szerint támogatjuk az elektronikus dokumentumkezelést. Az általunk is használt könyvelői szoftveren (BMD Rendszerház) kívül nyitottak vagyunk az ügyfelek saját programjainak alkalmazására. Tapasztalattal rendelkezünk többek között Dimenzió, SAP, Navision, Apollo, YARDI programok használatában is. Törekszünk arra, hogy az illetékes munkatársaink közvetlenül kommunikáljanak ügyfeleinkkel, így kerülve el az információvesztést és ezzel is segítve a közvetlen kapcsolatot.
  • Teljes körű könyvelés szolgáltatásunk kiegészítő eleme az ügyfél tevékenysége alapján észlelt esetleges kedvezőbb adózási megoldások megfogalmazása és egyeztetése az ügyféllel. Ebben az ügyfelek megfelelő támogatására számítunk, illetve ideális esetben az adótanácsadó osztályunk közreműködését is igénybe vesszük. Figyelemmel kísérjük az adóváltozásokat, és ezek hatásait egyeztetjük az ügyfelekkel. Adóellenőrzések megkezdése előtt tájékoztatjuk ügyfeleinket a kockázatosnak ítélt területekről, és megoldási alternatívákat kínálunk. Az elmúlt években több mint száz különböző adóellenőrzést támogattunk, melyek döntő többsége megállapítás nélkül fejeződött be.
  • Támogatást nyújtunk cégalapítás esetén a kezdő vállalkozások számára előírt kötelezettségek teljesítése során. Konszern előírások esetén, ezeket figyelembe véve elkészítjük a társaság számviteli politikáját. Elvégezzük az ügyfelek különböző jogszabályi előírásokon alapuló bejelentési kötelezettségeit. Figyelemmel kísérjük a társaságok számára előírt adókötelezettségeket, és előzetesen tájékoztatást adunk a fizetendő adókról. Elvégezzük társaságok átalakulása, illetve végelszámolása esetén a kapcsolódó számviteli feladatokat. Ilyen esetekben gyakran együttműködünk saját ügyvédi irodánkkal. Egyeztetjük a felmerülő kérdéseket, házon belül nyújtunk egymásnak tájékoztatást az üggyel kapcsolatos fejleményekről.
  • A cég igényeire szabott jelentéseket tapasztalt munkatársaink állítják össze, így törekedve arra, hogy a jelentések információtartalma megbízhatóan valós legyen és a vezetői döntések alapjául szolgálhasson. Jelentős tapasztalattal rendelkezünk több vállalatcsoport jelentéseinek elkészítésében, melyeket igény szerint IFRS, illetve US GAAP szabályok alapján is összeállítunk. Munkatársaink idegen nyelven tartják a kapcsolatot a külföldi controlling csoportokkal, és szigorúan betartjuk a számunkra előírt jelentési határidőket. Az ügyfelekkel egyeztetett határidőnek megfelelően elkészítjük a társaságok éves zárását, támogatjuk a könyvvizsgálatot. Elkészítjük az éves beszámolót, szükség esetén idegen nyelven is, és gondoskodunk annak közzétételéről.