2015. március 6.

Számlázó programok lényeges jövőbeli jogszabályi változása

Ezúton szeretnénk Önöket a számlázással és számlázó programokkal kapcsolatos lényeges jövőbeli jogszabályi változásokról informálni.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 23/2014. számú Rendeletének (a továbbiakban: rendelet) új előírásai szerint az adóalany 2015. július 1-jétől adóhatósági ellenőrzés céljából az xml formátumban megőrzött számla adatait meghatározott adatszerkezetben, az egyéb elektronikus formában megőrzött számla esetében meghatározott adatszerkezetben vagy pdf formátumban köteles rendelkezésre bocsátani.

A rendelet másik jelentős változása, mely csak 2016. január 1-jével fog életbe lépni, hogy ettől az időponttól a számlázó programnak olyan önálló, de a programba beépített, „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” elnevezésű funkcióval kell rendelkeznie, amelynek elindításával adatexport végezhető

  • a kezdő és záró dátum (év, hónap, nap) megadásával meghatározható időszakban kibocsátott, illetve
  • a kezdő és a záró számlasorszám megadásával meghatározható sorszámtartományba tartozó számlákra.

Amennyiben részletesebb információra lenne szükségük a hírrel kapcsolatban, szívesen állunk rendelkezésükre.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.