2019. január 10.

Külső szolgáltató igénybevétele is segíthet az üzletág leválasztása során fellépő erőforrás-hiány pótlásában – HANGANYAG

„Bár a carve-out, vagyis az üzletág leválasztása leginkább globális, multinacionális cégeknél előforduló tranzakció, akár magyar kkv-knál is indokolt lehet, ha egy vállalkozás egynél több üzletágat visz. Az üzletág leválasztása előtt azonban minden esetben fontos átgondolni, hogy melyek azok a funkciók, amelyeket a leválasztott üzletágnál mindenképpen pótolni kell” – hangsúlyozza Baldauf Csaba, a WTS Klient pénzügyi tanácsadás részlegének senior managere. A szakértő január 10-én az InfoRádióban fejti ki, hogy mit jelent az üzletág leválasztása és melyek azok a szempontok, amelyeket meg kell vizsgálni egy ilyen tranzakció előtt.

Hallgassa meg a beszélgetést!

A piaci folyamatok miatt szükségessé váló carve-out nagy terhet ró a vállalkozás munkatársaira. A napi rutintól nagymértékben eltérő megközelítést követel meg, szükségessé teszi új folyamatok kialakítását, ráadásul mindezt a napi feladatok ellátása mellett. Restructuring menedzsment szolgáltatása keretében a WTS Klient készséggel ad tanácsot üzletág leválasztása előtt. Interim menedzsment szolgáltatásunkkal pedig aktív támogatást tudunk nyújtani az ideiglenesen fellépő erőforrás-hiány pótlásában.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.