2019. január 17.

A közvetített szolgáltatások értéke csökkentheti az iparűzési adó alapját – HANGANYAG

„Az iparűzési adó alapját csökkenthetik olyan tételek, mint az eladott áruk beszerzési értéke, az alvállalkozói teljesítések értéke, az anyagköltség vagy a közvetített szolgáltatások értéke. Jó, ha tudjuk azonban, hogy ezeknek a kategóriáknak külön definíciója van a helyi iparűzési adótörvényben, ami nem feltétlen azonos a számviteli törvény definícióival. Ha az adóbevallásban levont összeg nem felel meg ezeknek a törvényi fogalmaknak, az önkormányzati adóhatóság adóhiányt és adóbírságot állapíthat meg” – hívja fel a figyelmet dr. Felsmann Tamás, a WTS Klient adójogi szakjogásza, aki január 17-én arról beszél az InfoRádióban, hogy mire figyeljünk az iparűzési adó alapját csökkentő tételek, főképp a közvetített szolgáltatások értéke kapcsán.

Hallgassa meg a beszélgetést!

Amennyiben kétségei vannak, hogy a közvetített szolgáltatások értéke helyesen szerepel-e az Ön cégének iparűzési adóbevallásában, szívesen segítünk. Az elmúlt húsz évben több száz cégnek készítettük el vagy vizsgáltuk át a helyi iparűzési adóbevallásait. Adótanácsadó csapatunk várja jelentkezését e-mailben, vagy telefonon!

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.