2019. január 31.

Régi-új feltételek az innovációsjárulék-fizetés alóli mentességhez – HANGANYAG

Az innovációs járulék, amelyet alapjaiban egy 2004 óta létező, majd 2015-re újrakodifikált jogszabály határoz meg, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap egyik pénzügyi forrása. Szabályozása az elmúlt 10-15 évben többször változott, de a kulcskérdés mindig az volt, hogy mely gazdasági társaságok mentesülhetnek az innovációsjárulék-fizetés alól. „Az innovációsjárulék-fizetés alóli mentességhez, akárcsak 2015 előtt, 2019-től ismét figyelembe kell vennünk, hogy a kapcsolódó vagy partnervállalkozásainknak hogyan alakulnak a megfelelő pénzügyi mutatói” – figyelmeztet a legfrissebb változásra Kovács Béla, a WTS Klient senior managere, aki január 31-én erről az újdonságról beszél az InfoRádióban.

Hallgassa meg a beszélgetést!

Amennyiben tudni szeretné, hogyan érinti az Ön cégét az innovációsjárulék-fizetés 2019-től hatályos szabályozása, keresse meg bizalommal a WTS Klient adószakértőit!

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.