2019. február 7.

Kevesebb adminisztrációval jár idéntől a bérelt személygépkocsi vegyes célú használata – HANGANYAG

2019. január 1-jétől, bérelt személygépkocsi gazdasági és magáncélú, vagyis vegyes használata esetén, az adminisztratív terhek csökkentése érdekében 50%-os diktált levonási hányadot állapít meg a törvény a bérbeadást terhelő előzetesen felszámított áfa levonására. „Az 50%-os vélelmezett levonási hányad lehetőségével először a 2019-ben esedékes fizetési határidejű számláknál lehet élni, tehát ha decemberben előre kifizettük a bérelt személygépkocsi januári bérleti díját, akkor erre a díjra még a régi szabályok érvényesek” – figyelmeztet az új szabály alkalmazásának feltételeire Gyányi Tamás. A WTS Klient partnere február 7-én beszél a részletekről az InfoRádióban.

Hallgassa meg a beszélgetést!

Amennyiben tudni szeretné, hogyan érinti az Ön cégét a bérelt személygépkocsi új áfa-szabályozása, keresse meg bizalommal a WTS Klient adószakértőit!

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.