2019. március 28.

Szabályozatlan brexit esetén sem lesz dupla járulékfizetési kötelezettség – HANGANYAG

„Személyi jövedelemadó területén a brexit nem hoz jelentős változásokat, hiszen a két ország között létezik kettős adóztatás elkerüléséről szóló bilaterális egyezmény. Ugyanilyen bilaterális TB egyezménnyel, vagyis szociális biztonságról szóló egyezménnyel azonban nem rendelkezünk, ezért ezen a területen nagyon nagy a bizonytalanság” – hívja fel a figyelmet Gyányi Tamás, a WTS Klient partnere, aki március 28-án, csütörtökön a brexit, különösképpen egy megállapodás nélküli brexit lehetséges társadalombiztosítási hatásait vázolja fel az InfoRádiónak adott interjújában. Mint az az interjúból is kiderül, a bizonytalanság csökkentése érdekében március 19-én a Magyar Országgyűlés elfogadta a T/4821. számú törvényjavaslatot, amely – átmenetileg, 2020. december 31-éig – biztosítja, hogy ne merüljön fel Magyarország és az Egyesült Királyság között dupla járulékfizetési kötelezettség.

Hallgassa meg a beszélgetést!

Amennyiben tudni szeretné, hogyan érintik az Ön cégét a brexit társadalombiztosítási hatásai,  keresse meg bizalommal a WTS Klient adószakértőit!

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.