2019. szeptember 5.

Hogyan kezdeményezheti a munkáltató a munkavállaló keresőképtelenségének felülvizsgálatát? – HANGANYAG

Amikor a munkáltató úgy véli, hogy munkavállalója nem jogszerűen van keresőképtelen állományban, a betegszabadság, illetve a táppénz igénybevétele alatt kezdeményezheti a keresőképtelenség felülvizsgálatát. Mit kell tartalmaznia az erre vonatkozó a munkáltatói kérelemnek? Mely hatósághoz kell azt előterjeszteni? Mennyibe kerül az eljárási díj? Ki és mi alapján bírálja el, hogy a keresőképtelenség valóban fennáll-e? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Szopkóné dr. Horváth Ildikó ügyvéd, a WTS Klient partnere az InfoRádió szeptember 5-ei adásában. Az interjúból az is kiderül, hogy ha az eljárás lezárult, és megszületett a döntés a munkavállaló keresőképességről vagy keresőképtelenségéről, akkor azzal szemben a munkavállaló és a munkáltató a közléstől számított nyolc napon belül orvosi felülvizsgálatot kezdeményezhet.

Hallgassa meg a beszélgetést!

Amennyiben munkáltatóként kérdése merülne fel a keresőképtelenség felülvizsgálatának kezdeményezése kapcsán vagy más, munkavállalóival kapcsolatos munkajogi kérdésben, jogi szakértőink készséggel állnak rendelkezésére!

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.