2019. október 24.

Új adatszolgáltatási kötelezettséget hoz a DAC6 irányelv implementálása – HANGANYAG

2020. július 1-jén életbe lép Magyarországon a DAC6 irányelvet implementáló belső jogszabály. Mit jelent ez a hazánkban működő cégeknek? Kiket érint az új szabályozás? Milyen adatokat kell jelenteni és milyen határidővel? Többek között ezekre a kérdésekre is válaszol Németh Gábor, a WTS Klient supervisora, aki október 24-én ad interjút az InfoRádiónak a DAC6 irányelv implementálása kapcsán felmerülő kérdésekről. „A DAC6 irányelv implementálása nem csak klasszikus agresszív adóstruktúrák esetében jelenthet kötelezettséget a társaságok számára, hanem olyan, a társaságok mindennapi életében felmerülő konstrukciók esetében is, mint például cégfinanszírozási konstrukciók vagy olyan holding-struktúrák, amelyek magyar, belföldi adójogszabályokból adódó, jogszerű adóelőnyöket használnak ki” – mondja a szakértő.

Hallgassa meg a beszélgetést!

A DAC6-konform működés megteremtése és annak folyamatos biztosítása minden, nemzetközi vállalatcsoport részeként működő vállalkozás számára az elkövetkező időszak egyik kiemelt célja kell, hogy legyen. Minden esetben átfogóan meg kell vizsgálni az érintett struktúrákat és tranzakciókat jogi és adózási szempontból egyaránt, hogy beazonosíthassuk a potenciálisan jelentésköteles ügyleteket. Ha az egyedi vizsgálatot tapasztalt szakértőkre bízná, forduljon bizalommal a WTS Klient adótanácsadó csapatához! Állunk rendelkezésére.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.