2014. június 24.

A folyamatos teljesítésű ügyletek általános forgalmi adót érintő új szabályai később léphetnek hatályba

Az Országgyűlés által elfogadott törvénymódosítás értelmében az általános forgalmi adóról szóló törvénynek a folyamatos teljesítésű, vagy másképpen időszakos elszámolású ügyletekre vonatkozó nagy érdeklődéssel kísért, és az alábbiakban részletezett új szabályai 2014. július 1-jétől még nem érvényesülnek.

Az Országgyűlés már a tavalyi évben elfogadta azt a törvénymódosítást, amely a jelenleg érvényben lévő szabályozással ellentétben nem a fizetési esedékességhez, hanem főszabályként az érintett elszámolási időszak utolsó napjához köti az áfa fizetési kötelezettség keletkezését a folyamatos teljesítésű ügyletek kapcsán.

Érzékelve, hogy a számlázási rendszerek, nyilvántartások átállítása hosszabb felkészülési időt igényel a vállalkozók részéről, az Országgyűlés elfogadta azt a módosító javaslatot, melynek értelmében a határozott idejű elszámolás megváltozott szabályait egyelőre nem kell alkalmazni.

Letöltés

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.