2019. október 10.

Megszűnik az eva és csökken a kiva mértéke – HANGANYAG

2020. január 1-jétől megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó, vagyis az eva és 12%-ra csökken a kisvállalati adó, vagyis a kiva kulcsa. Ennek a két változásnak a hatására várhatóan még inkább megemelkedik jövőre a kiva adónemet választó vállalkozások száma, amelyet már a múlt évben is számottevően növekedett az árbevétel határának 1 milliárd forintra emelése és az a lehetőség, hogy a kiva rendszerét választók 3 milliárd forintos árbevételig benne is maradhatnak a rendszerben.

Már idén hatályba lép viszont az a szabály, hogy a kisvállalati adóalanyiság nem választható akkor, ha az adózó ellenőrzött külföldi társasággal rendelkezik, vagy ha egy bizonyos szintet meghaladnak a finanszírozási költségei. Mit jelentenek ezek a változások a különböző méretű vállalatok számára? Milyen előnyei vannak a kiva választásának? Melyek azok az esetek, amikor nem érdemes a kiva rendszerét választani? Mit érdemes az eddigi evásoknak választani? Többek között ezekre a kérdésekre válaszol Lambert Zoltán, a WTS Klient ügyvezető partnere október 10-én az InfoRádióban.

Hallgassa meg a beszélgetést!

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.