2019. november 7.

Új feltételei lesznek jövőre a közösségen belüli kiszállítások adómentességének – HANGANYAG

Az Európai Tanács áfa irányelve végrehajtási rendeletének módosítása révén 2020.  január 1-jétől változik Magyarországon is a közösségen belüli kiszállítások igazolása. „A változás minden egyes olyan magyar vállalkozást érint, amelyik az Európai Unióban kereskedelmet folytat más adóalanyokkal” – figyelmeztet Gyányi Tamás, a WTS Klient partnere. „A közösségen belüli kiszállítások igazolásával kapcsolatos szabályok rendeleti szinten módosulnak, vagyis jelenleg közvetlenül nem köszönnek vissza a magyar jogszabályokban, viszont rendkívül fontos iránymutatást adnak arra, hogy pontosan milyen kiszállítási igazolásokat kell majd alkalmaznunk a jövőben” – teszi hozzá a szakértő november 7-én, csütörtökön adott interjút az InfoRádiónak a közösségen belüli ügyletek áfaszabályozásának változásairól.

Hallgassa meg a beszélgetést!

A WTS Klient az általános forgalmi adóval kapcsolatos előzetes tanácsadás során segít azonosítani az értékesítési láncolatok helyes áfa kezelését és összeállítani az adómentesség alkalmazhatóságához szükséges dokumentumokat a közösségen belüli tranzakciók során. Forduljon Ön is bizalommal munkatársainkhoz, ha segítségre van szüksége vagy kérdése merülne fel a közösségen belüli kiszállítások igazolásával kapcsolatban!

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.