2024. január 2.

Egyesült a WTS Klient és a Finacont

2024. január 1-jével lezárultak az átalakulás jogi lépései

egyesült a wts klient és a finacont

2024. január 1-jével lezárult a magyar számviteli és adótanácsadói piac két meghatározó szereplőjének – a 25. születésnapját nemrég ünneplő WTS Klient és a Finacont – egyesülése. A közel 300 szakértővel és 4,5 milliárd forintos összesített árbevétellel rendelkező új cég WTS Klient Gazdasági Tanácsadó Kft. néven működik tovább.

A magyar magánszemélyek által 1998-ban alapított könyvelőiroda, a Klient 2004-ben hozta létre adótanácsadói üzletágát, és 2013-ban csatlakozott a világ egyik vezető adó- és pénzügyi tanácsadó hálózatához, a WTS Globalhoz. A cég az elmúlt 10 év alatt egy 130 főt foglalkoztató, 2023-ban több mint 2,3 milliárd forint éves árbevételű társasággá nőtte ki magát. A németországi központú WTS globális szinten tavaly 226 millió eurós árbevételt ért el, ami 12%-os növekedésnek felel meg az előző évhez képest.

A 2002-ben szintén magyar magánszemélyek által alapított Finacont dinamikus fejlődése egy hasonló méretű cég létrejöttét eredményezte. A vállalat 2023-as várható árbevétele eléri a 2 milliárd forintot, alkalmazottainak száma pedig meghaladja a 135 főt.

Lambert Zoltán, a WTS Klient Gazdasági Tanácsadó Kft. ügyvezető partnere szerint a két cég egyesülésének szinergiája nem csak a szolgáltatások hasonlóságában, hanem azok komplementaritásában is rejlik. „A WTS Klient adótanácsadási és business automation üzletágai, illetve a Finacont pénzügyi outsourcing és HR szolgáltatásai által a közös cég a gazdasági tanácsadási piac teljes termékpalettáját lefedi. A WTS Klient értékei között első helyen áll a megbízhatóság, a szakértelem, a hosszú távú, biztos alapokon nyugvó hazai és nemzetközi partneri, illetve beszállítói kapcsolatok fenntartása, valamint a jövőbe mutató automatizálási folyamatok kiemelt kezelése” – tette hozzá Lambert Zoltán.

Pintér György, a Finacont leköszönő ügyvezető partnere és a duplájára növekedő WTS Klient új senior partnere szerint a WTS Klient több éves tapasztalattal rendelkező szakértői a jövő könyvelési és tanácsadási piacán is helyt állnak. „A cég méretéből adódóan is folyamatosan biztosított a szolgáltatások biztonsága, emellett az ügyfelek egy kézből vehetnek igénybe kulcsfontosságú és az üzleti folyamatokat támogató szolgáltatásokat” – mondta el Pintér György.

A sajtóközlemény PDF-formátumban az alábbi linken tölthető le:
WTS Klient sajtóközlemény 2024.01.02. – Egyesült a WTS Klient és a Finacont (PDF)

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.