2017. május 2.

2018. július 1-jétől online számlázás

Megtörtént a várt bejelentés a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről: 2018. július 1-jétől lesz kötelező számlázó programok használata esetében az online adatszolgáltatás, míg 2017. július 1-jétől az adózók tesztelhetik ezt az adatszolgáltatást.

Amire az átállás, tesztelés időszakában is feltétlenül figyelnünk kell: 2017. július 1-jétől a tételes áfa adatszolgáltatásra vonatkozó szabályok változatlanok maradnak, így nem változik az sem, hogy adatot a legalább 1 millió forint áthárított adót tartalmazó számlák tekintetében kell kötelezően szolgáltatni.

Az online számlázás a gazdaság fehérítésére szolgáló újabb eszköz (az online pénztárgép és az EKÁER mellett), és kíváncsian várjuk a tesztverziót, hogy a gyakorlati megvalósításról is véleményt tudjunk mondani.

A feketegazdaság elleni intézkedéseknek látszódnak az eredményei is: az Európai Bizottság adatai szerint a magyarországi becsült áfa-adórés mértéke a 2013. évi 22,24 százalékról 17,95 százalékra, 4,3 százalékponttal csökkent 2014-ben.

Az online adatszolgáltatás sikerességének nagyon fontos előfeltétele, hogy a számlázó program adatexport funkciója működjön, és a vonatkozó jogszabályban felsorolt részletes adattartalmat foglalja magában. Szakértő csapatunk szívesen áll rendelkezésre a számlázó program ellenőrzésében.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.