2018. március 1.

Európai Adójogi Központot hozott létre a WTS Global

A WTS Global vezető adótanácsadó cég belgiumi tagja, a Tiberghien vezetésével létrehozta innovatív Európai Adójogi Központját Brüsszelben. 

ETLC

A WTS Global megalapította Európai Adójogi Központját (ETLC) Brüsszelben, amely a belgiumi tagcég, a Tiberghien irányításával vezető európai adótanácsadó központként működik a WTS nemzetközi ügyfelei számára. Az ETLC-t Koen Morbée, a Tiberghien adópartnere vezeti, és további elismert európai uniós jogi szakértőkből áll, akik a WTS Global partnercégeit képviselik szerte Európában.

Az uniós adójogszabályok folyamatos változásai, illetve az Európai Unió Bíróságának aktív tevékenysége – amely már több mint 300 társasági adóügyben hozott döntést az Avoir Fiscal adóbeszámítási rendszer bevezetése óta – szükségessé tették egy olyan integrált európai csapat felállítását, amely rendkívül tapasztalt európai adójogi szakértőkből áll.

Az ETLC csoport maximális elkötelezettséggel támogatja a WTS Global partnereit és segít az ügyfeleknek azzal, hogy azonosítja a lehetőségeket és a kockázatokat. A csoport a jövőben proaktív módon tájékoztatást nyújt az Európai Unió Bíróságának legfontosabb döntéseiről, háttérinformációkat és értelmezéseket biztosít az uniós fejleményekről, és egyértelmű iránymutatást ad arra vonatkozólag, hogy ezek a fejlemények miként érinthetik ügyfeleik vállalkozásait.

Az ETLC az alábbi területekkel foglalkozik:

– EU (eset)jog, valamint a társasági és személyi jövedelemadóra vonatkozó jogszabályok
– állami támogatásokra és az adózásra vonatkozó jogszabályok
– alapvető jogok védelme
– áfa- és vámszabályok

„Az ETLC létrehozásával segítünk ügyfeleinknek, hogy kiismerjék magukat a bonyolult európai adójogszabályok között, és folytatjuk globális adótanácsadási praxisunk kiépítését, melynek kapcsán szaktudásunk egyesítése nélkülözhetetlen lesz. Meg vagyok róla győződve, hogy az ETLC-t vezető tapasztalt európai adószakértők segítségével a WTS Global az európai adójog fejlődésének meghatározó szereplője lesz Brüsszelben.”
Wim Wuyts, a WTS Global vezérigazgatója

„A brüsszeli külső szereplőkkel szoros kapcsolatot fenntartó szakértők fontos témákra specializálódott csapatának célja olyan újfajta betekintést adni és egyértelmű álláspontokat kialakítani, amelyek az Európában működő nemzetközi ügyfeleink javát szolgálják.”
Koen Morbée, a Tiberghien partnere és WTS Global ETLC vezetője

Koen Morbeé, aki a Brüsszeli Tax College EU-s adójog professzoraként is tevékenykedik, 2018. március 27-én, a 67. TEI évközi konferencián Washingtonban számol be az EU-s adójog legújabb fejleményeiről.

A sajtóközlemény PDF-formátumban az alábbi linken tölthető le:
WTS Sajtóközlemény 2018.03.01. – Európai Adójogi Központot hozott létre a WTS Global Brüsszelben (PDF)

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.