2019. augusztus 29.

A különös áfa-visszatérítés szabálya segít, ha a számlakiállító fizetésképtelen lett – HANGANYAG

2020. január 1-jétől az adóalanyoknak lehetőségük lesz arra, hogy legkésőbb az elévülést hat hónappal megelőzően kérvényezzék az adóhatóságtól a számukra más módon meg nem térülő, előzetesen felszámított áfa visszatérítését. Ez a különös áfa-visszatérítés szabálya, amely a 257/J paragrafussal került be a magyar áfatörvénybe. „Az új szabályt alkalmazhatjuk például olyan esetben, amikor a szállító felénk egy fordított áfás számla helyett tévesen egy egyenes áfás számlát állít ki. Amikor pedig kiderül, hogy nem így kellett volna eljárni, már nincs arra lehetőségünk, hogy az áfát visszaigényeljük a szállítónktól, hiszen az mondjuk csődeljárás alatt áll vagy már meg is szűnt” – hoz egy példát az új szabály alkalmazhatóságára Gyányi Tamás, a WTS Klient partnere, aki augusztus 29-én beszél különös áfa-visszatérítés részleteiről az InfoRádióban.

Hallgassa meg a beszélgetést!

A WTS Klient az általános forgalmi adóval kapcsolatos előzetes tanácsadás során segít meghatározni ügyfeleinek az alkalmazandó áfaterhet akár egészen komplex ügyletek és helyzetek esetén is. Forduljon Ön is bizalommal munkatársainkhoz, ha a különös adó-visszatérítés szabályának alkalmazásával vagy egyéb, jövőre életbe lépő áfaváltozásokkal kapcsolatban kérdése merülne fel!

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.