2019. november 22.

A járulékalapot képező jövedelem definícióját is megváltoztatja az őszi adócsomag – HANGANYAG

„Komoly társadalombiztosítási változásokra kell készülniük a munkavállalóikat cégcsoporton belül külföldre küldő cégeknek jövőre” – figyelmeztet Gyányi Tamás, a WTS Klient partnere, aki november 21-én, csütörtökön a 2019. őszi adócsomag legfontosabb elemeit összegzi az InfoRádióban. A november 12-én benyújtott törvénymódosító csomag komoly strukturális változásokat hoz az online adatszolgáltatás és a társadalombiztosítás területén. Egyebek mellett változik a járulékalapot képező jövedelem definíciója: az új szabály szerint, ha nemzetközi szerződés alapján Magyarországnak nem áll fenn adóztatási joga, akkor az alapbér lesz a járulékalapot képező jövedelem, de legalább a tárgyévet megelőző év július hónapjára a Központi Statisztikai Hivatal által a teljes munkaidőben alkalmazásban állók tekintetében közzétett nemzetgazdasági szintű bruttó átlagkereset – idézi a törvényjavaslat szövegét a szakértő.

Hallgassa meg a beszélgetést!

Az expatok adózásának és társadalombiztosítás-fizetési kötelezettségének területén a WTS Klient csapata speciális szaktudással rendelkezik. Célunk, hogy a kiküldött kollégák számára az adófizetés és az adóbevallás folyamata, annak esetleges bonyolultsága ellenére gördülékenyen és hibátlanul történjen meg. Segítségünkkel minimalizálhatóak a külföldi kiküldetések adókockázatai, és nagyobb eséllyel kerülhető el a szankció. Keresse szakértőinket bátran!

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.