2019. október 17.

Idén már a tao-feltöltés is egy döntés az éves zárás előtt – HANGANYAG

Milyen döntéseket kell meghozniuk a vállalkozásoknak az éves zárás előtt? Hogyan befolyásolja az éves zárás előtt elvégzendő számításokat és választásokat az adóelőleg feltöltési rendszerének változása? Mire figyeljünk az árfolyamveszteséggel és -nyereséggel kapcsolatban? „Pozitív adóalappal rendelkező és nagyobb beruházásokat tervező vállalkozások esetében érdemes átgondolni fejlesztési tartalék képzését, amelynek felső határa 10 millió forintra emelkedett. Szintén mérlegelni kell a saját tőke alakulását befolyásoló lehetőségeket, hogy a saját tőke összege megfeleljen a törvényi előírásoknak. Bizonyos vállalkozások esetében pedig átgondolható lehet a csoportos adóalanyiság választása” – említ néhányat Potássy Andrea, a WTS Klient partnere azok közül a kérdések közül, amelyeket az éves zárás előtt meg kell fontolniuk a cégeknek. A szakértő október 17-én az InfoRádióban további döntéseket és választási lehetőségeket is felvázol.

Hallgassa meg a beszélgetést!

 

A WTS Klient szakértői több mint húsz éve állnak ügyfeleik rendelkezésére, és segítik őket a vállalkozásuk számára legoptimálisabb üzleti döntések meghozatalában. Forduljon hozzánk Ön is bizalommal, ha bizonytalan Az interjúban felmerült bármelyik döntéssel vagy választási lehetőséggel kapcsolatban!

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.