Számviteli tanácsadás

Teljes körű könyvelési szolgáltatásunk kiegészítő eleme a számviteli tanácsadás, amelynek része többek között az ügyfél tevékenysége alapján észlelt esetleges kedvezőbb adózási megoldások megfogalmazása és egyeztetése az ügyféllel. Ebben az ügyfelek megfelelő támogatására számítunk, illetve ideális esetben az adótanácsadó osztályunk közreműködését is igénybe vesszük. Figyelemmel kísérjük az adóváltozásokat, és ezek hatásait egyeztetjük megbízóinkkal. Adóellenőrzések megkezdése előtt tájékoztatjuk ügyfeleinket a kockázatosnak ítélt területekről, és megoldási alternatívákat kínálunk. Az elmúlt években több mint száz különböző adóellenőrzést támogattunk, melyek döntő többsége megállapítás nélkül fejeződött be.

A számviteli tanácsadás keretében cégalapítás esetén, a tevékenységre vonatkozó specialitások alapján felmérjük az ügyfelekre vonatkozó adókötelezettségeket és támogatást nyújtunk ezen kötelezettségek teljesítése során. Elvégezzük az ügyfelek különböző jogszabályi előírásokon alapuló bejelentési kötelezettségeit, képviseljük őket a hatóságokkal való kapcsolattartásban. Elkészítjük a társaság számviteli politikáját, melynek során a hazai szabályozáson kívül a konszern előírásokat is figyelembe vesszük. Az egyes gazdasági események alapjául szolgáló szerződéseket megvizsgáljuk és igény szerint véleményezzük. Amennyiben szükséges, konzultálunk a közreműködő ügyvédi irodákkal az esetleges adókockázatok elkerülése érdekében.

A számviteli tanácsadás részeként támogatást nyújtunk ügyfeleinknek átfogó adóellenőrzés során, szükség esetén közreműködünk az esetleges észrevételek, illetve fellebbezések előkészítésében. Adó-visszaigénylési eljárásokban képviseljük megbízóinkat az előkészítési fázistól az eljárás befejezéséig. Tapasztalattal rendelkezünk külföldi áfa-visszaigényléssel kapcsolatos feladatok terén, ezeket főként a könyvelés során rögzített adatok alapján végezzük el.

Elvégezzük társaságok átalakulása, illetve végelszámolása esetén a kapcsolódó számviteli feladatokat. A beszámolók és bevallások elkészítésén túl kapcsolatot tartunk az együttműködő ügyvédi irodákkal a határidők és egyéb vonatkozó kötelezettségek betartása érdekében. Részt veszünk személyes egyeztetéseken és segítjük a tranzakciók sikeres lebonyolítását.

A számviteli tanácsadás részeként támogatást nyújtunk bevallások és beszámolók elkészítéséhez a megbízóink által könyvelt adatok alapján. Ennek során folyamatosan tájékoztatjuk ügyfeleinket a könyvviteli szabályokról, amennyiben az adatrögzítés esetleg külföldön történik.

Nemzetközi vállalatok esetében megvizsgáljuk a konszern számviteli politikát és alkalmazzuk a vonatkozó szabályozásokat. Igény szerint IFRS illetve HBII szerinti könyvelést is végzünk.  Ennek feltételeit a felmerülő igények alapján előzetesen egyeztetjük ügyfeleinkkel.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.