Pénzügyi-számviteli tanácsadás

Egy vállalat gazdasági irányításának „lelke” a pénzügyi és számviteli rendszer. Először is itt kerülnek lefektetésre a cég egészséges és sikeres pénzügyi politikájának az alapjai. Másodsorban pedig csak egy hatékony pénzügyi-számviteli rendszer képes kellően gyors információval szolgálni a vállalkozás aktuális állapotáról, amely alapvető fontosságú a vállalatvezetés stratégiai és működési döntéseihez.

Pénzügyi-számviteli tanácsadás szolgáltatásunkkal a klasszikus pénzügyi irányítás területén kínálunk támogatást. Segítséget nyújtunk azokban az esetekben, amikor a pénzügyi részleget olyan változás éri, mint a tervezési és ellenőrzési rendszer módosulása, a jelentéstételi folyamatok optimalizálása vagy új számviteli rendszerek bevezetése. Ezenkívül iránymutatást nyújtunk a gazdálkodást érintő olyan változások esetén, ahol fontos a pénzügyi részleg bevonása. Ez konkrétan a vállalati átalakulások részét képező számviteli és értékelési kérdéseket jelenti, akár kiválásról, akár egyesülésről van szó. Segítünk abban az esetben is, ha hatékonyabbá kell tenni a pénzügyi és számviteli folyamatokat, ami nemcsak költségcsökkenéssel jár, de egyben minimalizálja is a meglévő kockázatokat.

A pénzügyi-számviteli tanácsadás keretében az alábbi konkrét szolgáltatásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére:
  • vállalatok értékelése
  • pénzügyi és számviteli átvilágítások
  • nemzetközi számviteli előírások (IFRS, US GAAP) szerinti beszámolók összeállítása
  • eltérő devizanemben történő könyvelésre átállás számviteli felügyelete
  • pénzügyi-számviteli vezetői szerep átvállalása átmeneti jelleggel
  • integrált vállalatirányítási rendszerek számviteli felügyelete
  • állami és uniós támogatások számviteli adminisztrációjával kapcsolatos tanácsadás
  • számviteli és controlling rendszerek kiépítésének szakmai felügyelete

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.