2018. október 30.

Magyarországon is elérhető lesz a csoportos adóalanyiság – HANGANYAG

Október 19-én került a Parlament elé a 2019-es adóváltozásokat összefoglaló őszi adómódosító csomag. A várható változások közül az egyik legfontosabb a társasági adótörvény módosítása, ezen belül is a csoportos adóalanyiság lehetőségének bevezetése. „A csoportos társasági adóalanyiság létrehozására irányuló kérelmet első alkalommal 2019. január 1. és január 15. között lehet benyújtani. Ha a NAV a jóváhagyja kérelmet, a csoportos adóalanyiság 2019. január 1-jétől jön létre” – hangsúlyozza Gyányi Tamás, a WTS Klient partnere, aki november 1-jén az InfoRádióban részletezi a csoportos adóalanyiság feltételeit és a törvénycsomag más, fontos elemeit.

Hallgassa meg a beszélgetést!

Amennyiben részletesebben érdekli az őszi adómódosító csomag bármelyik eleme, vagy tudni szeretné, hogyan érinti az Ön cégét, keresse meg bizalommal a WTS Klient adószakértőit!

 

Gyányi Tamás
partner
Tel: +36 1 887 3736
tamas.gyanyi@wtsklient.hu

KAPCSOLÓDÓ ÖSSZEFOGLALÓNK:

Az őszi adómódosító csomag legfontosabb elemei

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.