2018. november 6.

Magyarország és az USA megkötötte a régóta várt adóügyi információcsere-megállapodást

Az adóügyi információcsere-megállapodást, amely hatékonyabb fellépést tesz lehetővé a nemzetközi adókikerüléssel szemben, 2018. október 25-én írta alá Varga Mihály pénzügyminiszter és David B. Cornstein, az USA magyarországi nagykövete.

Az országonkénti jelentések (Country-by-Country Reports, CbCR) automatikus cseréjét lehetővé tevő adóügyi információcsere-megállapodás megkötése  kedvező hír az amerikai végső anyavállalattal rendelkező multinacionális vállalatcsoportok azon magyar csoporttag vállalatainak, akik az információcsere-egyezmény hiányában első alkalommal legkorábban ez év végével a magyar állami adóhatósághoz országonkénti jelentés benyújtására lennének kötelezettek . Amennyiben azonban az adóügyi információcsere-egyezmény az év végéig hatályba lép, úgy a fent említett magyar csoporttag-vállalatok mentesülnek az országonkénti jelentés benyújtásának kötelezettsége alól.

A megállapodást először a magyar parlament elé terjesztik, ezt követően kerülhet kihirdetésre. A kihirdetéshez kapcsolódó hatálybalépés időpontjáról tájékoztatjuk majd az olvasóinkat.

Szeretne a jövőben is hasonlóan hasznos és aktuális tartalmakat olvasni? Kövessen minket a Facebookon, hogy ne maradjon le a legfrissebb változásokról!

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.