2024. július 29.

Újabb akvizíció a WTS Klientnél

A Finacont tavalyi felvásárlásával megkezdett sort folytatja a könyvelő és adótanácsadó cég

Újabb akvizíció a WTS Klientnél

A magyar számviteli és adótanácsadói piac újabb meghatározó szereplője, a VGD Hungary is a WTS Klient Gazdasági Tanácsadó Kft. részeként folytatja tovább tevékenységét. A cégek tulajdonosai 2024. július 19-én szándékukat aláírásukkal jogilag is megerősítették, és a végleges pecsét a megállapodásra a szükséges hatósági engedélyek megérkezését követően, ősz elején várható. A társaságok jogi egyesítésére a tervek szerint 2025. január 1-től kerül sor.

A WTS Klient és a VGD Hungary az elmúlt több mint 20 évben folyamatos organikus fejlődés, valamint cégfelvásárlások eredményeképpen kerültek be Magyarország vezető komplex gazdasági tanácsadást nyújtó cégei közé. A tavalyi Finacont-fúzióval és a jelenlegi akvizícióval együtt a WTS Klient most már egyértelműen a magyarországi piac legnagyobb szereplőjévé válik a BIG4 után.

Az 1998-ban, magyar magánszemélyek által alapított könyvelőiroda, a Klient 2004-ben hozta létre adótanácsadói üzletágát, és 2013-ban csatlakozott a világ egyik vezető adó- és pénzügyi tanácsadó hálózatához, a WTS Globalhoz. A cégben 2022-ben szerzett többségi tulajdonrészt a prágai központú pénzügyi befektető, az ARX Equity Partners, amelynek pénzügyi támogatásával és a Finacont Kft. 2023-as felvásárlásával a WTS Klient 2023-as nettó árbevétele meghaladta a négymilliárd forintot, munkatársai száma pedig túllépte a 250-et, és folyamatosan növekszik.

A 2001-ben szintén magyar magánszemélyek által alapított VGD Hungary dinamikus fejlődése hasonlóan sikeres cég létrejöttét eredményezte. A cégcsoport 2023-as árbevétele megközelítette az 1,4 milliárd forintot, alkalmazottainak száma pedig meghaladta az 50 főt.

A két cég egyesülésének szinergiája nem csak a szolgáltatások, hanem az ügyfélkör hasonlóságában is rejlik. A VGD Hungary ezzel újabb nemzetközi, elsősorban német tulajdonú multinacionális vállalatokkal bővíti a WTS Klient referenciáját. Ügyfeleinek a 2024-es évben több mint hatmilliárd forint árbevétellel számoló cég továbbra is könyvelési, adótanácsadási, könyvvizsgálati, bérszámfejtési, gazdasági outsourcing és HR-szolgáltatásokat, továbbá IT / automatizációs megoldásokat nyújt, ezzel a gazdasági tanácsadási piac teljes termékpalettáját lefedi. 

A WTS Klient gazdasági tanácsadói tevékenységét a 2024. június 1-jén megalakult WTS Legal jogi szolgáltatásokkal is támogatja. A Nádasdy Ügyvédi Iroda vezetésével működő és a WTS márka alá tartozó ügyvédi társulás a WTS Klienttel és a WTS Globallal szorosan együttműködik, és 15 fős jogi szakértői csapatával a WTS Klienttel egy fedél alatt, a StefániaPark Irodaházban várja ügyfeleit.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a WTS Klient és a VGD Hungary egyesítésével tovább erősíthetjük magyarországi piaci pozíciónkat. Meghatározó piaci szereplőként képesek leszünk az iparágunkban tapasztalható robbanásszerű technológiai fejlődés élére állni, és a számviteli és adótanácsadási piac konszolidációjában is vezető szerepet játszani. A két cég az elmúlt 20-25 évben fej-fej mellett, mégis baráti viszonyban együttműködve fejlődött, ideje, hogy kiválóan képzett munkatársaink erejét egyesítve szolgáljuk ki az együtt már több mint ezer ügyfelünket a tanácsadási tevékenység teljes palettáját kínálva” – mondta el az ismételt bővülés kapcsán Lambert Zoltán, a WTS Klient ügyvezető partnere.

„A VGD Hungary dinamikus, elkötelezett szakértői csapata mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy hosszú távon, támogató partneri együttműködésben, hatékony megoldásaival segítse ügyfeleit a nemzetközi számviteli, tanácsadói és könyvvizsgálati piacon. Az egyesüléssel, amelynek révén a 2024-es organikus fejlődést is figyelembevéve, egy 350 főt foglalkoztató, 6 milliárd forintot meghaladó árbevételű céget hívunk életre, ezt a küldetést még biztosabb alapokon tudjuk teljesíteni” – nyilatkozta Ferencz Gyöngyi, a VGD Hungary Kft. alapító partnere, aki üzletágvezető partnerként folytatja tovább munkáját az új helyen.

A VGD Hungary és a WTS Klient azonos szakmai és ügyféltámogatási értékrendet képvisel, így a két cégcsoport korábban is megfogalmazott céljai a “Beyond partnership” valamint a “People you can rely on” az egyesítés kapcsán tovább erősödhet a közös szakmai értékteremtésben.

A közös döntéssel mind a hazai, mind a határon átívelő ügyletek esetében a két cég nemzetközi tudásbázison alapuló szakértelme sokszorozódik meg, és ezáltal még sikeresebben és hatékonyabban támogatja a vállalkozásokat a jövőben a WTS Global nemzetközi hálózatának tagjaként.

A sajtóközlemény PDF-formátumban az alábbi linken tölthető le:
WTS Klient sajtóközlemény 2024.07.29. – Újabb akvizíció a WTS Klientnél (PDF)

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.