Online számla adatszolgáltatás és kapcsolódó megoldások fejlesztése és üzemeltetése

Magyarországon 2018. július 1-jétől kötelező a számlázó programok használata esetében az online számla adatszolgáltatás.

Az online számla adatszolgáltatás sikerességének nagyon fontos előfeltétele, hogy a számlázó program adatexport funkciója működjön, és a vonatkozó jogszabályban felsorolt részletes adattartalmat foglalja magában.

Tapasztalataink alapján a nem magyar fejlesztésű könyvelő szoftverek alkalmazása esetén az adatexport funkció a programozás során vagy nem megfelelő módon készült el, vagy az adatexport során a számlázó rendszerből kinyert adatok struktúrájával és tartalmával is lehetnek problémák. A számlázó programok hibás adatexport funkciója akár 500 ezer forintos (~ kb. 1,500 euró) mulasztási bírságot is vonhat maga után. A hibás adatexport funkció a legtöbb esetben az online számla adatszolgáltatás terén is hibákat okoz, aminek még súlyosabb, akár hibásan jelentett számlánként 500 ezer forintos (~ kb. 1,500 euró) mulasztási bírság is lehet a következménye.

Szakértő csapatunk támogatást nyújt a magyar előírásoknak megfelelő adatszolgáltatási funkcióval még nem rendelkező számlázó programok kiegészítéséhez. Segítünk az előírásoknak megfelelő adatkör meghatározásában, a számlaadatok kinyerésében, az adatszolgáltatási üzenetek elkészítésében, a megfelelő xml fájlok szerkesztésében, az adatszolgáltatási rendszerrel folytatott, a törvény által előírt manuális beavatkozás nélküli üzenetváltások beállításában és akár lebonyolításában is. Mindezt a megfelelő digitális rendszerek fejlesztése során természetesen biztosítjuk az adatexport funkcióval kapcsolatos kötelező dokumentációk meglétét és archiválását, a sorszámfolytonosság vizsgálatát és a hibás adatszolgáltatás esetén felmerülő hibaüzenetek megjelenítését is.

Amennyiben az online számla adatszolgáltatással kapcsolatban további információra vagy árajánlatra lenne szüksége, természetesen szívesen állunk az Ön rendelkezésére.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.