Adótervezés és tanácsadás a nemzetközi és a magyar előírások figyelembevételével

Ügyfeleink többsége nemzetközi háttérrel rendelkezik, a tulajdonosi struktúrában és a csoportcégek között több külföldi társaság is megtalálható. A határokon átnyúló kapcsolatok megkövetelik a nemzetközi adózás ismeretét és szükség esetén külföldi kollégák bevonását. Egy adókímélő struktúra felállításánál vagy egy újonnan bevezetendő tranzakció, illetve beruházás esetén a kockázatokat így könnyebben szűrjük ki.

Adótervezés a kettős adóegyezmények figyelembevételével

A magyarországi szabályok sok esetben jelentősen eltérnek a külföldi adókörnyezettől, és a gyorsan változó nemzetközi jogszabályi környezet, valamint a magyar kettős adóegyezmények szerteágazó rendszere is megkívánja azt, hogy a nagyobb volumenű tranzakciók előtt azok adó szempontú vizsgálata se maradjon el. A vizsgálat eredményeképpen fel lehet tárni az esetlegesen figyelembe nem vett adófizetési kötelezettséget, ezzel csökkentve az adóbírság és a pótlékfizetés kockázatát. Ugyanez a vizsgálat ad lehetőséget arra, hogy a fizetendő adó területén megtaláljuk az ideális struktúra kialakítását, figyelemmel az agresszív adótervezés ellen irányuló trendekre is.

Komplex nemzetközi adózási környezet

Nemcsak a külföldi és a magyarországi adószabályok lehetnek komplexek. Ugyanez igaz a megvalósítandó tranzakciókra és az érintett iparágakra. A változás minden területen gyorsul, és a változások naprakész követése felkészült és a nemzetközi adózásban, valamint a nemzetközi struktúrákban jártas adózási szakértők csapatát kívánja meg. Adótervezés során a praktikus tanácsokat, a kérdések megválaszolását csapatunk az Önök igényeire szabva szállítja. Adóosztályunk nemzetközi adótanácsadó cégek volt munkatársaiból, vállalati oldalon tapasztalatot szerző kollégákból, korábban az adóhatóságnál is tevékenykedő munkatársakból áll.

Fontosabb szolgáltatásaink a következők:
  • Adótervezés és a struktúra kialakításában való részvétel csoportszintű adózás csökkentése érdekében, figyelembe véve a bilaterális adóegyezmények, valamint a magyar adókörnyezet speciális rendelkezéseit is.
  • Adótanácsadás leányvállalat, fióktelep alapítása során, segítségnyújtás az első magyarországi lépések megtételéhez annak érdekében, hogy az adóterhelés optimális és törvényileg megfelelő legyen.
  • Telephelyek létesítésével kapcsolatos tanácsadás és a telephelyekkel kapcsolatos teljes körű adminisztráció elvégzése, figyelemmel a nemzetközi adózásban tapasztalható legújabb változásokra.
  • Speciális, határon átnyúló tranzakciók adó szempontú vizsgálata valamennyi adónemben, figyelemmel a transzferárazási kérdésekre és a csoporton belül mozgó munkavállalók adózási kérdéseire
  • Adótanácsadás, figyelembe véve a speciális, optimális adóterhelést lehetővé tévő magyar egyedi szabályokat (holding struktúrák, bejelentett részesedés).

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a WTS Klienttel, illetve szakmai anyagainkkal kapcsolatban, töltse ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és hamarosan keresni fogjuk Önt.